Prisen for Årets AmatørKulturKommune gives til den kommune, der via en ekstraordinær indsats arbejder for at forbedre og forny amatørkulturens udfoldelsesmuligheder og levevilkår lokalt. En kommune kan f.eks. indstilles for at skabe gode rammer for amatørmusikken eller -teatret, for at have en nytænkende politik på amatørkulturområdet, eller for at have lavet et nyt banebrydende projekt. Det kan også være for noget helt fjerde, som kan skabe inspiration andre steder – alle forslag er velkomne. Som en særlig bonus udlodder DATS og AKKS en præmie på 8000 kroner til de personer eller foreninger, som har indstillet den endelige vinderkommune.

"Med 130.000 foreningsorganiserede amatører spiller amatørkulturen en væsentlig faktor i forhold til at skabe fællesskab, kultur og identitet lokalt. For at det kan lade sig gøre, er samarbejdet med den lokale kommune essentielt, og det vil vi gerne sætte fokus på," forklarer Susan Fazakerley, Sekretariatetsleder ved AKKS, om projektet.

For andet år i træk uddeles prisen i et samarbejde med Kulturmødet Mors:
"Vi er rigtig glade og stolte over, at også det frivillige kulturliv bliver repræsenteret, når det danske kulturliv samles på Mors denne sommer. Det er vigtigt for en helhedsforståelse af det danske kulturelle landskab, at vi både ser på egendeltagelse i kulturen samt på det spirende vækstlag, som vores organisationer repræsenterer," understreger formand i DATS, Pia Bredow.

Både enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune til og med d. 23. maj 2016. Du indstiller ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med min. 10 linjer og max. 1 sides tekst (+ evt. bilag og billedmateriale), hvor du beskriver, hvorfor du/din forening indstiller den pågældende kommune. Derudover kan du også indstille ved at skrive en kommentar på enten DATS' eller AKKS' Facebook side. Alle indstillinger vil blive behandlet ens.

I maj udvælges tre kommuner af en kompetent jury, og den endelige vinder bliver afsløret i forbindelse med Kulturmødet Mors i august til et festligt og farverigt awardshow.

Årets AmatørKulturKommune 2016 børn danserPressekontakt:
Har du yderligere spørgsmål til projektet så kontakt:
Lene Grønborg Poulsen, kommunikationsmedarbejder, tlf.: 30244925, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tidligere vindere af Årets AmatørKulturKommune:

2015: Sønderborg kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)
2014: Frederiksberg kommune (uddelt på Folkemødet, Bornholm)

Tekst: Lene Grønborg Poulsen