Der er tilmeldt et rekordstort antal musikskoler, og der bliver i år - for første gang - deltagelse af en færøsk musikskole, der stiller med et 60 mands stort harmoniorkester.

Det er 27. gang Musikskoledagene finder sted i Tivoli i København. Der lægges ud med "Guitarrødderne" fra Næstved i Alpehytten den 30. april, og den musikalske fest afsluttes 1.maj med "Marimbanda" fra København på Plænen. Programmet byder på alt fra talentfulde musikparader med akrobater, James Bond-rytmer, Heavy Rock, Country og klassiske violiner. Der er i år også "Beatles Forever" tema - og hvordan lyder det egentlig, når 100 blæsere og slagtøjsspillere på samme tid giver den gas?

Underdirektør Nikolaj Koppel udtaler:

"Musik i Tivoli er både elite og vækstlag. Vi har de største verdensstjerner, men vi har også talentfulde børn og unge, der prøver kræfter med Tivolis velkendte scener. På den måde er der mange, som får en oplevelse for livet, når de udfolder sig musikalsk i Tivoli. Der er måske nogle af de allerbedste optrædende, der med tiden bliver professionelle musikere. Men det vigtigste er, at nye generationer gennem musikskolernes gode arbejde oplever et fællesskab gennem musikken, som de kan tage med sig resten af livet."

Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen, fortæller:

”Fællesskab, ensomme øvetimer på værelset og i øvelokalet belønnes med opmærksomhed og klapsalver, når de mere end 200 koncerter afvikles i Tivoli. Musikskoledage i Tivoli er ikke blot et højdepunkt for eleven, men også for lærerne. Her kan eleverne få inspiration til at blive endnu bedre!”

Søndag den 1. maj kl. 16 på Plænen uddeler DAMUSA (Dansk Musikskolesammenslutning) - ligesom de tidligere år – priserne til henholdsvis Årets Musikskoleensemble og Årets Musikskolekommune. 

Du kan læse mere om Musikskoledage i Tivoli 2016 herTivoli