Arbejdet med at skabe organisationen startede i Oslo, hvor Norges Musikkorps Forbund havde indkaldt interessenter til et møde i forlængelse af EBBA's årlige møde i 2013. Her blev en arbejdsgruppe nedsat, hvis mål var at lægge grundstenene til den nye organisation.

I vinters blev gruppen udvidet med formanden for NoMU og den danske harmoniorkester- og Brass Band-organisation DAO, Ulrik Thomsen, der også var med til den stiftende generalforsamling.

Udover vedtagelsen af vedtægter og foreløbige konkurrenceregler, blev der valgt en bestyrelse (executive committee), hvor DAO's formand også er med. Det er en organisation, som man er meget nysgerrige på at følge i DAO idet man med formandens ord håber:

"...at harmoniorkesterkulturen både nationalt og internationalt kan få et markant boost, på linje med den udvikling EBBA har været med til at skabe for Brass Band-miljøet"

Det første EM for harmoniorkestre bliver afholdt i foråret 2016 i Utrecht, Holland. Når DAO afholder Harmonifestival og DM i slutningen af 2015, håber man således også at finde et orkester, der er interesseret i at deltage i dette EM.

Du kan læse mere og følge med i ECWOs arbejde på http://www.ecwo.eu

Medlemmer af ECWO fra de nordiske lande er Danmark, Norge og Sverige.

 

Tekst: Ulrik Thomsen, ordförende for NoMU og formand for DAO, DK